Dressyr
3 mars 2017 11:44

Internationell seger för Marina och Quartermain

I höstas vann de storstilat sjuårsfinalen på Elmia. Nu har Marina Mattsson och Quartermain segrat i sin internationella debut vid tävlingar i Belgien.

Internationell seger för Marina och Quartermain
Marina Mattsson och Quartermain fortsätter sitt segertåg. Nu har de segrat i sin internationella debut. Camilla Hannell @photochannell

På Elmia i höstas var Marina Mattsson och Quartermain (Hann, val f-09 e Quaterback-Wilawander xx, uppf Anette Holst) oslagbara och vann såväl kval som final. Nu har ekipaget klivit ut på lite större banor, och det börjar mycket lovande.


Marina Mattsson och Quartermain i Belgien. Foto: photochannell.

Vid de trestjärniga dressyrtävlingarna i Lier, Belgien, gjorde Marina och Quartermain igår sin internationella debut. I Prix St-Georges gick de ut som tredje ekipage och belönades med 72,053 procent. Resultatet visade sig hålla hela vägen i den 29 ekipage stora klassen. Det blev seger med nästan två procents mariginal till andraplacerade Jorinde Verwimp, Tyskland. Resultatlista Prix St-Georges

Marina Mattsson är en av dressyreleverna vid Tullstorp Drassage Stable, och Tullstorps ägare Jan Brink kommenterar gårdagens ritt i ett pressmeddelande. ”Quartermain är en häst som vi tror väldigt mycket på i framtiden, framför allt när det gäller för de ännu högre klasserna upp mot Grand Prix eftersom det är en häst som har väldigt lätt för samling”.

I morgon startar Marina och Quartermain i Intermediate I. På plats i Belgien i de svenska färgerna finns även Carl Hedin på Memphis, samt U25-ryttarna Mathilde Hannell, Emma Jönsson och Lina Jönsson. Sverige har även två ponnyekipage med i tävlingarna: Linnea Holmgren-Fleuramo’s Justin och Amanda Barnestam Olsson-Jarno RP 145. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden