Dressyr
22 april 2017 16:12

De dansade hem Lövsta-kvalet

Emma Jönsson och Tango vann andra kvalet i Lövsta Future Challenge för unga ryttare som reds i Lidköping på lördagen. Avdelningen för unga hästar vanns av Sandra Dahlin och Ichi. Malin Rinné och Scharmeur vann Grand Prix-klassen.

De dansade hem Lövsta-kvalet
Sandra Dahlin och stoet Ichi tog sin andra raka seger i Lövsta Future Challenge.

Särö Ryttarförening Emma Jönsson och Tango (KWPN val f 2000 e Obelisk-Lohengrin uppf J. Rutten äg BCap Dressage AB) kom trea när första Lövsta-kvalet för unga ryttare reds. När andra kvalet gick på nationella tävlingar hos Lidköpings Ridklubb på lördagen blev det en seger för ekipaget i den populära serien. 

Ekipaget slutade på 71,272 procent i klassen, som gick i FEI Intermédiaire II. Segerekipaget fick bland annat flera åttor av domarna för sin passage. Tvåa blev Lina Dolk och Biggles 1015 medan Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjerg blev trea. 

Resultat unga ryttare

Även avdelningen för unga hästar gick i FEI Intermédiaire II och här blev det en skön favorit i repris för Sandra Dahlin och hennes Ichi (SWB sto f 2006 e Bocelli-Donnerschlag uppg Miota AB). Ekipaget, som vann första kvalet och tävlar för Heby Ryttarförening, slog till igen och vann med 69,43 procent. Segeruppvisningen höll jämn nivå så när som på en piruett som inte blev så lyckad. 

Märit Olofsson Nääs och Strolchi var tvåa och Cecilia Kristoffersen tog hand om den gula rosetten tillsammans med Hampuz M.Ge.

Resultat, unga hästar

På lördagen reds det också en Grand Prix med 22 starter i Lidköping. Den klassen vanns av Malin Rinné med Scharmeur på 71,9 procent. 

Resultat, Grand Prix

Lövsta Future Challenges webbplats

Totalställning efter två kval

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden