Dressyr
8 juni 2017 13:32

Världsettorna strukna från mästerskap

Isabell Werths Weihegold OLD är inte helt frisk. Därmed kommer världens högst rankade dressyrekipage inte till start i tyska mästerskapen och den första observationstävlingen inför EM.

Världsettorna strukna från mästerskap
Stjärnorna missar tyska mästerskapen.

Inför sommarens EM står Tyskland utan två av sina främsta ekipage: Kristina Bröring-Sprehe med Desperados FRH och Dorothee Schneider med Showtime FRH. Hälsan sätter stopp för guldekipagen från Rio (läs mer i Ridsports tidigare artikel).

Nu står det klart att ett annat guldekipage, som är högst rankat i världen, missar de tyska mästerskapen som är den första av två tyska observationstävlingar inför sommarens EM. Isabell Werth har fått resa dit utan världscupvinnaren Weihegold OLD, som hon vann indivduellt silver och lagguld med i Rio.

”Mixade känslor”
Weihegold rapporteras ha drabbats av en inflammation på grund av en bakteriell infektion, skriver bland annat Eurodressage

På sin hemsida berättar Isabell kort om saken och konstaterar att så många hästägare vet precis hur det känns – att vara minutiöst förberedd och sedan blir det ändå ingen start. ”Sedan är det mixade känslor mellan den första besvikelsen, att man måste ge upp tävlingen, och lättnaden att det inte var något allvarligt. Det är precis så jag kände i dag med Weihegold” skriver Isabell och tillägger att hästen nu ska få kurera sig ordentligt.

Tre på topp-10
Isabell Werth har ryttaren inte mindre än totalt tre hästar på topp-10. Utöver tätplaceringen ligger hon sexa med Emilio 107 och åtta med Don Johnson FRH. Werth startar Emilio på tyska mästerskapen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden