Sport
17 juli 2017 07:55

Körig revansch för Linda Wigren

Förra året när det var dags för körning på Falsterbo Horse Show blev Linda Wigrens Göshults Nero Cash skadad. I år var han i toppform när det var dags för körning på stortävlingen.

Körig revansch för Linda Wigren
Linda Wigren var lycklig segrare i Falsterbo Driving.

Vilken revansch för Linda Wigren och Göshults Nero Cash. I år var han i toppform och trots stenhårt motstånd vann han körklassen i övertygande stil.

Det är fjärde året i rad som körhästarna släpps in på hästshowen och som vanligt är det körentusiasten Karolina Swärdh som är i täten för arrangemanget.

Linda Wigren i aktion på körbanan. Göshults Nero Cash tvekade inte och fort gick det.

I år hade hon bjudit flera av de allra bästa ponnyekipagen och de skulle visa sig att de stora hästarna hade inte mycket att sätta emot när det gällde att klara kombinationsbanan snabbt och felfritt och i ett rejält ösregn dessutom.

Sex ponnyekipage till final
Samtliga 17 kuskar körde en grundomgång på Dan Henrikssons tuffa och tekniska bana. De sex bästa gick till final, samtliga ponnyekipage.

Dagens stora överraskning vid sidan om Linda Wigren var Boel Hellberg med Sibelle, ett ekipage som fått något av ett genombrott i år. Boel och Sibelle har gaft många fina placeringar i år och hon var debutant i Falsterbo.

Vilken succé hon gjorde, Boel Hellberg, och så fint hon körde. Ponnyn heter Sibelle och groom var Jennifer Persson.

Och det var ingen försynt debutant precis. Stentuff och skicklig och snabb körning både i grunden och i finalomgången. Det var väldigt nära att det hade blivit en riktig sensationsvinst men Linda Wigrens tid var för snabb till och med för en Boel och en Sibelle i toppform.

Kristiansen trea
Trea var Linnea Kristiansen med ponnyn Plassens Lucky Luke. Linnea varvar ju just nu ponny med stor häst, lika vass med båda.

Camilla Jansson med kallblodstravaren Bodbäckssjuna kämpade som vanligt proffsigt i hindren.

Hade inte en boll retfullt ramlat ner och därmed gett henne extra tidstillägg så är frågan vart segern skulle gått.

Sex unga kvinnliga kuskar med sex tuffa ponnyer var ett härligt finalgäng.

Cecilia Qvarnström och Frasse (e For Feeling) var en av de stora hästar som kunde ge ponnyerna en match.

Johanna Nilsson satte full fart på Calle i grundomgången men i finalen räckte inte tiden riktigt till.

Körningen har kommit till Falsterbo för att stanna och Karolina Swärdh, var officiella titel är Show Diorector Driving, är redan igång med planerna inför nästa år. 

Text och foto: Eva Österlund 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden