Världen
24 november 2017 18:37

Tryon bygger by för 1000 personer inför VM

VM 2018VM-arrangörerna i Tryon, USA, storsatsar. Nu ska det bland annat byggas en VM-by för 1 000 personer.

Tryon bygger by för 1000 personer inför VM
Så här byn i Tryon tänkt att se ut. Pressbild

När Tryon tog över värdskapet för Ryttar-VM återstod bara två år till mästerskapet. Trots att mängder med hotellrum redan har bokats upp i området har det funnits en oro över antalet sängplatser i närområdet inte ska räcka till. Nu kommer ett något lugnande besked – det ska byggas en by för 1 000 personer på tävlingsområdet. Byn är i första hand tänkt för ryttare och hästskötare.

Byn ska byggas med en slags moduler som staplas ovanpå varandra. Om alla moduler inte skulle bli färdiga har det säkrats upp sängplatser till de aktiva genom hotellbokningar.

Ridsportcentret i Tryon började byggas för några år sedan och har redan haft flera internationella tävlingar. Ryttare-VM pågår mellan den 11 och 23 september 2018. Flera svenskar kommer att vara olika slags officials och mästerskapet söker också volontärer.

Webbplats, Ryttare-VM 2018

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden