Hoppning
14 januari 2018 11:59

Rolf-Göran och Carlyle femstjärnigt placerade

PlaceringRolf-Göran Bengtson har kickat igång sitt tävlingsår med att hoppa femstjärniga Basel. I dag blev det en placering med Casall-sonen Oak Grove’s Carlyle.

Rolf-Göran och Oak Grove’s Carlyle placerade sig. Arkivbild: Roland Thunholm

Årets första femstjärniga tävling har pågått i Basel de senaste dagarna och Rolf-Göran Bengtsson är den enda svensken på plats. Under söndagsförmiddagen var han felfri med Oak Grove’s Carlyle (Holst, val f-08 e Casall-Corrado I) i tidshoppningen 1,45 på en tid som räckte till placering nio bland de 47 till start. Senast ekipaget var i farten, i Frankfurt strax före jul, avslutade de 2017 med en andraplacering i 1,50.

Dagens klass vanns av Felix Hassmann och  Sl Brazonado. I eftermiddag avrundas tävlingarna med Grand Prix och då startar Rolf-Göran med Spring Dark. Den hittills högsta klassen var fredagens 1,55, som svensken förra året vann med Casall. I år tog hemmaryttaren Werner Muff och Daimler segern i den klassen.