Sverige
22 juni 2018 08:29
Ridsportplus

Ridgymnasiet stannar på Flyinge

FlyingeSveriges Ridgymnasium planerar för att långsiktigt bli kvar på Flyinge. "Vi är överens med Flyinge om alla teknikaliteter", säger Robert Bengtsson, styrelseledamot i SRG.

Ridgymnasiet stannar på Flyinge
Ridgymnasiet kommer att vara kvar på klassisk svensk ridsportmark, Flyinge. Foto: Lottapictures

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Att det varit en turbulent vår på Flyinge med uppsägningar och personal som valt att sluta, har inte påverkat verksamheten på Sveriges Ridgymnasium SRG, som har utbildning på Flyinge.
    − Jag har inte fått några frågor från eleverna om vad som är på gång, så det hela har skötts professionellt från Flyinges sida, säger Cecilia Bornhager, rektor för SRG på Flyinge.

    Personalförändringarna på Flyinge kommer att innebära att SRG till hösten anställer egna lärare inom profilämnena. En annons har precis kommit ut där SRG söker yrkeslärare som kan undervisa i dressyr och hoppning samt på kurser i hästkunskap.
    − Vi söker lärare till ungefär tre tjänster och har gott hopp om att hitta personal, för vi tror att tjänsterna är attraktiva, säger Cecilia Bornhager.
    − Och eleverna kommer att känna igen sig i höst, för de allra flesta lärarna är kvar, liksom stallchefen.
    Det är också klart att SRG kommer att hyra skolhästar från Flyinge.

    Långsiktigt samarbete
    Dessutom är en överenskommelse på gång om ett långsiktigt samarbete mellan Flyinge och SRG. Detta bara ett drygt år efter att Sveriges Ridgymnasium blev uppsagt från Flyinge. Uppsägningen sköts därefter framåt i tiden, och nu verkar den tas tillbaka helt.
    − Flyinge söker visserligen också en egen gymnasieutbildning till 2019, men den är nischad mot att sköta anläggning och underlag, så vi ser inte att vi konkurrerar, säger Robert Bengtsson, ledamot i SRG:s styrelse.
    − Vi är båda inne på att bygga ett långsiktigt samarbete, och för en dialog om detta.

    ”Fullt förtroende”
    Robert Bengtsson är insatt i de personalförändringar som görs på Flyinge.
    − Från SRG:s sida har vi fullständigt förtroende för vd Christina Rosell, och för det som hon gjort och planerar att göra. Min tro är att Flyinge kommer att finnas kvar som en utbildningsanläggning även långsiktigt, säger Robert Bengtsson.

     

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden