Sverige
16 augusti 2018 13:08

Unghästar försvunna – sökandet pågår

BortsprungnaTvå unga hästar är försvunna sedan i går kväll och det pågår en intensiv jakt för att hitta dem.

Unghästar försvunna – sökandet pågår
Ryttare och andra får inte hindras på det sättet som görs vid godset. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

Två araber, ett och två år gamla, befinner sig sedan i går kväll på rymmen. De tros vara i området Skog, strax utanför Smedsbo, i Dalarna. Ägaren tror att de har skrämts på flykt av något.

”Hästarna har varit livrädda, för de har sprängt tråden kring hagen – de är annars rädda för den då den är strömförande – och har sen sprungit rakt över gårdsplanen och mot en annan hage. Där har vi ett stålstaket som är helt böjt efter deras flykt”, säger ägaren Gunilla Jansson till Avesta tidning.

”Om någon kan hjälpa till i letandet, så får de gärna höra av sig. Ju fler vi är i skogen, desto bättre kan vi hjälpa åt att driva in hästarna om vi ser dem”, säger hon vidare till tidningen.

Enligt senaste uppdateringen hade hästarna synts till med drönare. Här nedan kan du läsa mer i ägarens efterlysning:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden