Dressyr
18 oktober 2018 15:13

Två svenskar uttagna till Saab Top 10 Dressage

Friends Nu är det klart att två svenska dressyrekipage rider Saab Top 10 Dressage på Friends.

Två svenskar uttagna till Saab Top 10 Dressage
Under första advent är det dags för Sweden International Horse Show på Friends arena. Foto: SIHS

Det är Therese Nilshagen och Patrik Kittel som kommer att ingå i det exklusiva startfältet på stortävlingen Saab Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show i Friends Arena i Stockholm
– Jag är väldigt, väldigt glad över att få komma till Stockholm igen. Det är en superrolig tävling med riktig wow-atmosfär, säger Therese Nilshagen till Svenska Ridsportförbundet.

– Det kommer att bli otroligt bra sport. Det sporrar mig verkligen med så bra motstånd. För att utvecklas behöver man få mäta sig med de bästa i världen och det erbjuder Saab Top 10, fortsätter hon.

Både Patrik Kittel och hon ingick i Sveriges VM-lag som var så nära att rida hem bronset på VM i Tryon tidigare i höstas. Therese Nilshagens kommer att ta med sig VM-hästen Dante Weltino OLD till Stockholm. Den svarta hingsten trivs i Friends Arena där ekipaget var placerade trea i Grand Prix förra året.
– Dante gillar publiken, jag tror det stärker hans självförtroende. Han växer när de klappar åt honom, säger Therese Nilshagen som kommer att rida en helt ny kür i Stockholm.

Patrik Kittel har inte bestämt sig vilken häst han rider på Friends.

Tyska Sönke Rothenberger på Cosmo är redan klar för Friends och fler toppryttare ska presenteras inom kort.

Sweden International Horse Show rids 29 november till 2 december.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden