Sverige
28 mars 2022 15:03

Blev sparkad av häst – händelsen utreds av polis

OlyckaUPPDATERAD En djursjukvårdare blev under måndagen sparkad av en häst i samband med att den skulle injiceras i knäleden på en gård i Löberöd. Nu utreds händelsen som en arbetsplatsolycka.

Blev sparkad av häst – händelsen utreds av polis
En kvinna skadades när hon skulle injicera en häst i knäleden. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Skånska Dagbladet var först med att rapportera om händelsen där en kvinna blev sparkad av en häst i samband med att hästen skulle injiceras i knäleden på en gård i skånska Löberöd. Efter rapporteringen om olyckan har det väckts frågor kring hanteringen av hästar och arbetsmiljön på gården, vilket har fått veterinären Staffan Lidbeck att reagera. Det är nämligen han och hans fru Lisa Lidbeck som driver veterinärkliniken där arbetsplatsolyckan inträffade.

– Det var jag, legitimerad veterinär, som utförde injektionen i knäleden på en häst som var sederad och bremsad, säger han i ett klargörande till tidningen Hippson, som också skrivit om händelsen.
– Den kvinnliga djursjukvårdaren höll upp ett bakben och när hästen drog till i benet träffades hennes nyckelben olyckligt.

Staffan Lidbeck berättar vidare att djursjukvårdaren fick blodtrycksfall och att en sjukvårdsutbildad hästägare som var på kliniken gav rådet att ringa 112. Kvinnan fördes till sjukhus där hon fick smärtstillande och fick åka hem med armen i mitella.

Att händelsen utreds av polisen som arbetsplatsolycka är ren rutin.
– Det var en olycklig händelse men inget konstigt utan sådant som händer, säger Staffan Lidbeck.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden