Fälttävlan
16 maj 2022 15:02

Ingrid Klimkes multimedaljör skadad

InternationelltHan har, tillsammans med en av världens bästa fälttävlansryttare i sadeln, tagit ett OS-silver i lag, ett VM-brons och en hel hög med EM-medaljer. Men nu kan karriären vara över för 18-årige SAP Hale Bob, som ådrog sig en senskada på helgens testtävlingar i Pratoni del Vivaro.

Ingrid Klimkes multimedaljör skadad
Det var glada miner efter dressyren, men i terrängen skadade sig Ingrid Klimkes kämpe SAP Hale Bob. Foto: FEI

Det var vid årets andra fälttävlansstart – den första, en fyrstjärnig klass i Nederländerna, slutade med seger – som olyckan var framme för valacken SAP Hale Bob (OLDBG val f -04, e Helikon xx-Noble Champion, uppf Rolf Lueck, äg Ingrid Klimke) under testtävlingarna på VM-banan i Italien.

Ekipaget inledde med en strålande dressyr, endast passerade av Klimke själv med stallkompisen Siena just do it, och var på väg mot ännu en fin runda i terrängen. Ingrid Klimke skriver om händelsen i sociala medier, och beskriver att den första hälften av terrängbanan i Pratoni del Vivaro gick som på räls. Men på en galoppsträcka mellan två hinder kände hon att något var fel och avbröt därför ritten – det visade sig att Hale Bob, som kallas Bobby, fått en senskada.

Nu behandlas valacken av det tyska teamet, men det återstår att se om han kan komma tillbaka till tävlingsbanan. Efter en lång rad mästerskapsmedaljer – OS-silver i lag 2016, VM-brons 2018, EM-guld individuellt 2017 och 2019, lagguld på EM 2015 och 2019, samt ett lagsilver på EM 2021 – blev det ingen andra OS-start för ekipaget i Tokyo, då Ingrid Klimke skadade sig i ett fall tidigare på säsongen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ingrid Klimke (@ingridklimke)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden