Sverige
16 juni 2022 08:42

Idrottspolitisk debatt under LGCT i Stockholm

Ridsport och politikDet blir inte bara hoppning med internationella hoppryttare på Stockholms stadion i helgen. Det blir också ett seminarium om ridsport, barns och ungas delaktighet, och en idrottspolitisk paneldebatt.

Idrottspolitisk debatt under LGCT i Stockholm
Med de stora hopptävlingarna som fond hålls ett seminarium om ridsportens framtid. Foto: Stefano Grasso/LGCT

De tre dagarnas tävlingar samlar världens bästa ryttare som ska tävla på den anrika arenan Stockholm stadion.

Dessutom ska ridsportens framtid lyftas i ett seminarium i morgon fredag, som tar upp det stora intresset för ridsport och vilken stöttning som behövs från politikerna för att fler ska kunna utöva ridsport.

Seminariet tar upp barns och ungas delaktighet, social hållbarhet och idrott på lika villkor, och avslutas med en idrottspolitisk paneldebatt. Till detta seminarium bjuds det in beslutsfattare, Riksidrottsförbundet, politiker och forskare samt nyckelpersoner inom ridsporten för samtal kring forskning inom ridsporten.

– Att kunna presentera och diskutera aktuell kunskap i samband med en av världens största hästtävlingar känns väldigt angeläget. Det är ett bra sammanhang för GIH:s forskare att berätta om ett pågående forskningsprojekt kring ridsport och barns och ungas delaktighet, säger Per Nilsson, rektor vid Gymnastik- och idrottshögskolan, i ett pressmeddelande från arrangörerna.

Seminariet är ett samarbete mellan Gymnastik- och idrottshögskolan, Svenska Ridsportförbundet och LGCT Stockholm samt Stockholm Horse Week.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden