Hoppning
26 juli 2022 09:55

Bra helg för Cornelia i Mantorp

Nationella vinnareCornelia Bergstrand hade en fin helg i Mantorp med seger i 1.45-hoppningen och en andraplats i helgens huvudklass, 1.50.

Bra helg för Cornelia i Mantorp
Cornelia Bergstrand och Valon vann en 1.45-hoppning och var tvåa i 1.50-hoppningen i Mantorp. Foto: Roland Thunholm

Det reds 1.45-1.50-klasser på två platser den gångna helgen. Genomgående lockade framför allt 1.50-klasserna få starter.

Vid Mantorps Hästsportförenings tävlingar kom nio ekipage till start i söndagens 1.50-hoppning. Mikaela Gustaphson var ensam felfri med sin Inar C (hingst f-08 e Quidam de Revel-Candillo), vilket belönades med 15 000 kronor. Cornelia Bergstrand satte också nollan på hinder, men var lite för långsam och fick ett tidsfel, vilket dock räckte till andraplatsen.

I 1.45-klassen på lördagen var dock Cornelia och Valon (SWB, val f-10 e Chairman La Silla-Baloubet du Rouet, uppf Helena Persson, äg Valla Egendom Förvaltning), väl inom maxtiden och vann klassen med en dryg sekunds marginal. Här kom 24 ekipage till start.

Det reds också 1.50-hoppning hos Göteborgs Hästsportklubb i helgen. Här kom endast fem ekipage till start och bäst resultat hade Lydia Lindén och Chupa Chups AR (SWB val f-14 e Corporal VDL-Cortus, uppf o äg Ale Ridsport). I 1.45-klassen, som lockade 19 ekipage, vann Jennifer Jonsson med sin Qlara (sto f-06 e Quidam’s Rubin-For Pleasure).

För ponnyerna var det småländska Anebyortens Ridklubb som arrangerade hoppning med klasser upp till Medelsvår A. Tre ekipage kom till start i varje kategori och bäst av C-ponnyerna var Elsa Lundblad med She´s a Diva, medan Isabell Lindved och Ballinaclough Blue Star vann kategori D.

Resultat Mantorps Hästsportförening
Resultat Göteborgs Hästsportklubb
Resultat Anebyortens Ridklubb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden