Hoppning
29 september 2022 21:24

Inte Sveriges dag i Barcelona – näst sist i Nations Cup

Nations CupMed 24 fel blev det inte som det svenska laget hade hoppats i inledningen av Nations Cup-finalen i Barcelona - resultatet placerade Sverige näst sist av de 13 lagen till start. Istället för final på söndag väntar nu Challenge Cup på lördag.

Inte Sveriges dag i Barcelona – näst sist i Nations Cup
Wilma Hellström och Cicci BJN var ett av de svenska ekipagen. Foto: Roland Thunholm

Dagens bana, byggd av OS-banbyggaren Santiago Varela, var en rejäl utmaning och endast ett lag gick i mål på noll fel – Frankrike hade alla sina fyra ekipage felfria. För Sveriges del inledde Linda Heed/Laurien van Orshof med åtta fel, innan Wilma Hellström/Cicci BJN upprepade samma resultat. Irma Karlsson/Chacconu hade en mindre bra dag på jobbet när de drog på sig 17 fel och blev strykresultat, och Stephanie Holmén/Flip’s Little Sparrow avslutade även hon med åtta fel.

– För att ta sig vidare krävs det mycket mer än vad vi levererade, konstaterar förbundskapten Henrik Ankarcrona i en intervju med Ridsportförbundet efter klassen.

24 fel placerade Sverige som tolva av de tretton lag till start i den inledande Nations Cup-rundan.
– Vi har ju varit här några år nu och det var som man kunde tänka sig. En bra bana som ställde bra frågor. Men man kan ju inte säga att det var vår dag precis, säger Ankarcrona.

Simon-delestre
Simon Delestre och Cayman Jolly Jumper satte en felfri runda för Frankrike. Foto: FEI/Richard Juilliart

Nu väntar tröstfinal, Challenge Cup, på lördag kväll för Sverige och lagen som placerade sig utanför topp åtta – klassen sänds via ClipMyHorse. Söndagens final sänds även i SVT Play.

Resultat Nations Cup omgång I
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden