Sverige
11 november 2022 14:18
Ridsportplus

Ridskolechefen om hur personlig tränare motiverar personalen

TräningTyresö Ridskola har infört i PT på arbetstid för personalen. "Vi tyckte det var värt att investera i", berättar verksamhetschefen Nina Ström.

Ridskolechefen om hur personlig tränare motiverar personalen
PT:n Helena Starkenberg instruerar personalen på Tyresö Ridskola.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Hallå där Nina Ström, verksamhetschef på Tyresö Ridskola.

    Varför har ni PT på arbetstid?
    – Vi har en väldigt bra styrelse och vår vice ordförande har drivit på det här projektet och bokat med Helena Starkenberg på Ryttarform. Sedan har jag fått ta över.

    Ninatryck
    Nina Ström

    Vad har ni gjort?
    – Först fick vi fylla i en behovsanalys med gamla skador, hur vi tränar och hur livet ser ut, så att vi skulle få träning som kan passa. Sedan var det en gemensam workshop med bra träningsövningar för ryttare. Efter det fick alla varsitt PT-tillfälle med Helena.

    Vad är det du vill ha ut av träningen?
    – Jag vill bli en lite kvickare ryttare, så jag fick övningar för explosivitet så att min hjärna ska koppla till musklerna. Jag är svagare i högerskänkeln och det har jag alltid vetat, men jag lärde mig att jag är starkare i högerarmen, så det kan visst skruva till sig lite.

    Hur har det varit?
    – Jättebra. Helena följer upp oss en hel del. Jag får sms med frågan ”hur går det med träningen” lite då och då, hon är är väldigt bra men det är ganska jobbigt att ha en PT som har koll på en  faktiskt (skratt). Personalen har också börjat träna tillsammans en gång i veckan. Och en tjej har gått bananas – hon har träning med ungdomar i klubben, ett jättestort gäng.

    Men det lär inte vara gratis?
    – Vi tyckte att det var värt att investera i. Det är också ganska dyrt med sjukskrivningar. Man ska hålla länge och tänka på att ta hand om sin kropp. Men den största anledningen är att vi vill bli bättre ryttare, det motiverar oss i personalen. Jag kan tänka mig att det är vad som lockar ungdomarna också.

    Till sist, om man vill bli en mer explosiv ryttare, som du – vad är bästa övningen?
    – Ett bulgariskt utfall med ett litet hopp i. Det är jättejobbigt men det blir explosivitet i muskeln och man får jobba med rumpa och lår.

    Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 18/2022.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden