Sportnytt
18 maj 2023 06:20

Fullblod får högre status på tävling

ErkännandeHittills har det inte stått någon härstamning på fullblod som tävlar på FEI-tävlingar. Men nu ska den orättvisan upphöra.

Fullblod får högre status på tävling
Att fullblodsstammar syns i FEI:s databas kan öka galoppörers chanser till en andra karriär. Foto: iStock

Bara hästar från stamböcker knutna till WBFSH, World Breeding Federation for Sport Horses, har haft en synlig härstamning i FEI:s databas. Men nu upphör det monopolet, berättar Horse and Hound.
Enligt tidningen ska fullblodens stam från och med nu synas i FEI:s databas. Fullbloden blir också jämställda med andra hästar i OS-sammanhang, och från OS i Paris 2024 kommer fullblodens stam att bli synlig där med.

Detta är resultatet av dialog mellan EMHF, the European and Mediterranean Horseracing Federation, WBFSH, FEI och den internationella stambokskommittén.

− Det här erkännandet hjälper oss att sprida budskapet att galoppörer kan fortsätta sin karriär i andra delar av hästsporten när de avslutat sin tid på galoppbanan, säger Paull Khann, generalsekreterare i EMHF, till Horse and Hound.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden