Sportnytt
16 oktober 2013 11:34

Reserpine finns i medicin

Substansen Reserpine som står på Internationella Ridsportförbundets, FEI:s, lista över förbjudna substanser för häst finns i mediciner som används i lugnande syfte.

Det är Horsetalk som skriver om medicinen Rakelin. Denna ska innehålla substansen Reserpine. Reserpine står på FEI:s lista över förbjudna preparat och är aktuell då den påträffades i ett dopningsprov som togs på årets segrarhäst i brittiska Burghley. I FEI:s databas över förbjudna substanser till häst står det att Reserpine används för att lugna hästar. Det står vidare att substansen har en lång rad biverkningar, till exempel nedsatt hjärfrekvens och diarre.

Reserpine finns i örtmediciner, bland annat en medicin som heter Rakelin och injiceras på häst i lugnade syfte. Utomlands ska Rakelin vara relativt vanligt förekommande. 

Reserpine används inom humanmedicinen för att sänka högt blodtryck och även som psykofarmaka i behandling av schizofreni. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden