Blogg
19 februari 2014 08:28

Träning och planering

På lördagförmiddagen åkte vi till Grevagården med Lilly och Skuggan. Jag hade packat allt och gjort i ordning hästarna dagen innan. Det var träning för Lotta Björe för de ekipage som är intresserade av att tävla internationellt under 2014.

Det var samling för alla klockan 9.30 men vi valde att komma lite senare eftersom jag skulle rida i de två sista grupperna på lördagen och eftersom jag var sjuk.

Jag red Skuggan först. Det var samma övning som jag gjorde för Lotta på JumpClub för två helger sedan. Det var jättebra att få en repetition och få ännu ett pass för att träna hästarna att höja mjölksyrenivån och bli ännu mer lösgjorda. Skuggan skötte sig jättebra.

Sen var det Lillys tur. Hon tyckte det var en jättejobbigt övning. Hon är ju inte fullt igång än men det var kanon för henne att få denna genomkörare. Jag var också rätt trött efter dessa två pass.  

Efter träningen hade jag möte med Annelie Ingvarsson som är grenledare för ponny och juniorer.
Jag gav henne den tävlingsplaneringen som jag, Lotta och Sylve gjorde på förra träningen på Jump Club. Vi pratade även lite om planeringen och hur vi tänker inför 2014.

Under tiden jag pratade med Annelie hade alla samlats i cafeterian där Lotta hade lite genomgång. Vi kom in lite senare men hon berättade om hur hennes och hennes systrar Anna och Emmas ridning och inställning till tävling har skilt sig. Det är både roligt och bra att få händelser från ”verkligheten” för då minns i alla fall jag bättre och kan tänka på det i vissa situationer. Alla fick även möjlighet att ställa frågor om allt möjligt och hon svarade.

Efter det körde mamma och pappa hem hästarna men jag sov kvar hos familjen Bjur som bor på Grevagården. Skönt att slippa sitta i bilen och ”ta hand om hästarna” eftersom jag inte var bra. Jag och Josefine chillade lite men somnade rätt tidigt eftersom alla var trötta.

Dagen efter började träningarna 8.30. Många ryttare var inne på banan och lyssnade på allt som Lotta sa. Man lär sig ju jättemycket av att titta på andra som rider och att lyssna på vad Lotta sa till dom.

Sen var det dags för Lilly att träna först. Jag provade ett Poponcinibett på henne som jag fick låna av Julia Hallberg. Jag tyckte det funkade bra, hon verkade gilla det. Lilly var jättefin och vi hoppade en bana med både tvåkombination och en trekombination. Efter det bytte jag till Skuggan. Han hade lite träningsvärk tror jag och var lite stel först innan han blev varm och fick börja hoppa.

Vi hoppade först lite olika linjer innan Lotta satte ihop det till en bana. Lotta sa att svårigheten på den banan var som en kortare världscupbana. Det var jättebra och jag fick den hjälp jag behövde när det inte funkade som jag ville. Det är bra när det händer lite som inte är perfekt på träningen så jag kan  få hjälp direkt av Lotta. Ibland är det svårt att beskriva ”ett problem” och då få rätt hjälp.

Efter varje träningspass gick Lotta igenom med varje grupp om vad alla ska tänka på och man fick möjlighet att ställa frågor. Hon tog sig tid med alla ryttarna och även då kunde jag ta till mig av andras frågor och Lottas svar.
Jag tackade för bra träning och vi lastade och åkte hem efter en jätteinspirerande helg.
Hem och se till att bli bra nu eftersom vi åker till Baltic Cup i Flyinge på torsdag morgon.

/ Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden