Hoppning
28 mars 2015 19:53

Placeringar i Arezzo och Oliva

(Uppdaterad) Några svenska ryttare blev på torsdagen placerade på 1,45-höjder i italienska Arezzo och i spanska Oliva. Det fortsatte bra resten av helgen.

Placeringar i Arezzo och Oliva
Jonna Ekberg, här med Equita van´t Zorgvliet i Gina tricot Grand Prix i Borås, fortsätter att plocka placeringar i de högsta klasserna. Roland Thunholm

I trestjärniga Arezzo fortsatte Jonna Ekberg på förra veckans inslagna väg med placering i de högsta klasserna. Torsdagen toppade med 1,45-höjder, där Jonna kom tolva efter en dubbelnolla med Talent. Linda Heed var lika felfri på 15:e plats med Niveau 1136. Ännu vassare var den i Sverige okända Charlotte Mordasini som satte sig själv, Romane du Theil och Sverige på tionde plats.

Johan Lundh/Miebello och Niklas Jonsson/Caral hade också alla rätt men var inte tillräckligt snabba för placering.

Young ridern Louise Torgersen var ensam svensk i den tvåstjärniga spanska prislistan, där hon hade Alisia på tionde plats i 1,45-hoppningen. Rolf-Göran Bengtsson var halvsekunden utanför prislistan med Clarimo Ask.

Uppdatering, fredag
I fredagens 1,45-klass i Arezzo kom Peder Fredricson sexa med H&M Flip´s Little Sparrow, Helena Persson nia på Yajamila och Jonna Ekberg på tolfte plats med Equita van´t Zorgvliet. Lägre hinder gav flera placeringar för svenska ryttare.

Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask höll nollan i fredagens spanska 1,45-klass men var 0,04 sekund för långsam för att dela den 14:e och sista placeringen i klassen.

Uppdatering, lördag
I Spanien blev det svensk seger i en 1,40-klass genom Emma Kabring/High Felipe. Rolf-Göran Bengtsson slutade femma i en annan 1,40-hoppning tillsammans med Oak Groves Heartfelt medan Hannah Åkerblom/Caretto slutade tvåa i ytterligare en 1,40-klass. 

Resultat Arezzo
Resultat Oliva

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden