Sverige
27 juni 2015 07:45

Kerstin Larsson Englund hedrad i hemstaden

Paradressyrryttaren Kerstin Larsson Englund, med paralympics och flera SM-guld på meritlistan, får en platta med sitt namn på Lilla Torget i Avesta.

Kerstin Larsson Englund hedrad i hemstaden
Kerstin Larsson Englund och Black Music på VM i Normandie 2014.

Kerstin Larsson Englund skadade ryggmärgen i en ridolycka  i början av 1990-talet. Direkt efter olyckan ville hon inte fortsätta sitt dressyrintresse men efter rehabilitering med hjälp av en häst och ett möte med en inspirerande tränare såg Kerstin att  hon kunde rida igen och började även tävla. Det har gett bland annat fyra SM-guld, åttondeplats i Paralympics 2004 och fjärde plats i VM 2003.

Plattan, som innehåller vinnarens signatur och är den femte i ordningen, designas av den utsedda tillsammans med konstnären Andy Howlden. Den kommer att installeras på Torgfesten den 21 augusti. Tidigare har bland andra Tony Rickardsson och Karl Axel Karlfeldt fått utmärkelsen.

– Det känns väldigt hedrande, och ofattbart att tillhöra samma gäng. Jag blev väldigt överraskad, säger Kerstin Larsson Englund till Avesta Tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden