Sverige
23 januari 2014 09:29

Ulla Håkanson kan bli störst

Ulla Håkanson kan utses till Tidernas idrottsprofil i 400-åriga Kristianstad.

Ulla Håkanson kan bli störst
Ulla Håkanson med Richelle.

I samband med att Kristianstad fyller 400 år vill kommunen hylla stans störste idrottsprofil genom tiderna.
Vinnaren ska ha representerat en förening i Kristianstads kommun under sin aktiva karriär. Många, däribland fyra ridsportare, har varit på förslag till priset. Ulla Håkanson är en av de tre som fått flest röster till det förnämliga pris som ska delas ut på Nordöstra Skånes Idrottsgala den 1 februari.

– Jag vet inte vem som vinner men bara att vara med som en av de tre slutliga kandidaterna är en stor ära, säger Ulla Håkanson till Ridsport.

Röstningen, som är avslutad, har skett genom Kristianstadsbladet. Nedanstående idrottare har fått flest röster och vem som blir Tidernas idrottsprofil i Kristianstad avslöjas på idrottsgalan.

Ulla Håkanson, Gärds RF
Karriär i korthet: Dressyrfenomen som fortfarande tävlar på högsta nivå. Ulla Håkanson har deltagit i sex olympiska spel och har en minst sagt imponerande meritlista. Två OS-brons, ett VM-brons, två EM-brons och totalt tolv SM-guld.

Marcus Ahlm, Härlövs IF och IFK
Karriär i korthet: En jätte på handbollsplanen. Mittsexan gjorde 114 landskamper (367 mål) och blev europamästare 2002. Men det var i THW Kiel han blev riktigt stor. Åtta ligatitlar och tre i Champions League under sina tio år i klubben.

Lisa Nordén, Kristianstad Triathlonklubb
Karriär i korthet: Lisa simmade, cyklade och sprang sig in svenskarnas hjärtan. OS-silver 2012, mottagare av Bragdguldet och vinnare av Jerringpriset. Lisa utsågs dessutom till Årets kvinnliga idrottare och årets prestation 2012.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden