Distansritt
14 november 2015 14:51

Finalseger för Annelie Eriksson

Annelie Eriksson vann på lördagen den italienska unghästfinalen för 6-åringar i distansritt med Qaissa del Ma. Distansen var nästan samma som i de svenska unghästfinalerna, 82 km, men en CEI* och ridtiden blev 3.43,58 tim/21,968 km/tim.

Annelie Eriksson har klippkort på flyget till Italien, och den här veckan blev det full utdelning på resan. Frågan är om hon också har frikort på den italienska unghästfinalen för 6-åringar. För nästan exakt ett år sedan red Annelie hem finalsegern med 6-åriga Etruria. I år säkrade hon andraplatsen genom att ha koll på och släppa en 7-årig häst 28 sekunder framför.

Annelie tävlar för teamet ”Freedom 360 Endurance”, och både Etruria och Qaissa del Ma ägs av Chiara Rossi som tränar, tävlar och föder upp hästar för distansritt och har runt 25 hästar på gården. Italien är vid sidan av Frankrike och Spanien ett av de tre stora länderna i europeisk distansritt.

Det var 46 ekipage i klassen och 25 godkända i mål. Annelie red de första 37 km på 20,28 km/tim och var nr 8 i vetgate 1. Men sedan ökade hon tempot och red sista 18 kilometerna på 25,755 km/tim. Annelie tävlade Qaissa del Ma även slutet av september, och då blev hon lovad att senare få Qaissa del Ma i träning hemma i Bjursås utanför Falun.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden