Dressyr
23 juli 2017 13:08

Therese Nilshagen visade världsklass

Vilken härlig avslutning för de svenska dressyrryttarna i Aachen. Inte bara att tre svenskar hade kvalat till GP-küren - två av dem tog dessutom riktigt fina placeringar med toppresultat och Therese Nilshagen belönades med nästan 80 procent.

Therese Nilshagen visade världsklass
Det blev ett fantastiskt avslut på tävlingarna i Aachen för Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Tre svenska ryttare hade kvalat till söndagens Grand Prix-kür i Aachen och Sverige lyckades ta två fina placeringar i den övre delen av resultatlistan. Allra bäst gick det för Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (hingst f-07 e Danone-Welt Hit II) som visade världsklass och slog till mer personbästa på 79,975 procent. Med detta resultat kom de på femte plats efter Isabell Werth, Sönke Rothenberger, Laura Graves och Cathrine Dufour – alla dessa toppryttare med resultat över 80 procent (Isabell Werth red ihop 89,675 procent på Weihegold OLD).

Patrik Kittel fick även han mycket fina siffror och slutade på 77,650 procent med Delaunay. Ekipaget kom på sjätte plats alldeles bakom Therese Nilshagen. Malin Nilsson och Bon-Ami red ihop 72,450 procent och de placerade sig som nummer 16 av 18 ekipage.

I prispengar blev det närmare 70 000 kronor till Nilshagen, närmare 50 000 kronor till Kittel och cirka 10 000 kronor till Nilsson.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden