Hästliv
18 april 14:59

Africa adopterade föl – nu är hon tvillingmor

Egentligen var förhoppningen att ett annat sto i stallet skulle ta sig an den moderslösa lilla travaren Siri. Nyblivna mamman Africa ville annorlunda och meddelade bestämt att Siri var hennes – nu är hon plötsligt tvillingmor.


Africa adopterade föl – nu är hon tvillingmor
Fina familjen ute i hagen.

– Africa rev i princip stallet. Hon påtalade tydligt att ”hon är min” och så blev det, säger Mirre Mikkola om de starka känslorna som irish cob-stoet Africa visade när Siri kom till stallet.

Siri, som hon just nu kallas, föddes i grannstallet förra lördagen och tillhör travtränaren Jim Oscarsson. Några dagar efter den besvärliga förlossningen stod det klart att Siris mor inte gick att rädda.

Under påskhelgen var planen att försöka få ett annat av Mirre Mikkolas kallblodsston att ta fölet till sig, men när Siri kom till stallet stod det klart att Africas moderskänslor inte gick att stoppa. Africa, som Mirre har på foder, hade fått sitt föl Respect in Harmony under onsdagen och ville med bestämdhet ha ännu ett föl.
– Det var helt otippat, men hon talade så tydligt om att det var hennes föl, säger Mirre och berättar att Africa genast började putsa på fölet när hon fick chansen.


Siri stödmatas, men diar också. Foto: Mirre Mikkola

Respect in Harmony, var från början lite skeptisk till sin nya syster.
– De hälsar på varandra, men står helst på varsin sida av Africa. De har börjat interagera mer så det släpper nog helt så småningom, säger Mirre.
Alla, inte minst Africa, verkar mycket glada över lösningen och den lilla familjen har tätt tillsammans gjort debut ute i hagen.
– Africa är värd alla guldstjärnor som finns. Det är få förunnat att ha den typen av sto, säger Mirre.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar