Sverige
6 december 2021 14:01

Ägare måste skaffa sällskap till sin häst

EnsamEn man i Sölvesborg, som tidigare i år dömdes till skadestånd och böter för att ha hotat två djurskyddshandläggare till livet, måste nu se till att den häst han äger får sällskap om han vill behålla hästen.

Ägare måste skaffa sällskap till sin häst
En hästägare i Sölvesborg måste se till att hans häst får sällskap. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Hästägaren i Sölvesborg åtalades i somras, då han hotat två djurskyddshandläggare till livet. Den äldre mannen dömdes då till att betala skadestånd och böter.

Nu har hästägaren fått ett föreläggande av länsstyrelsen, som säger att mannen måste se till så att hans häst får sällskap om han vill ha den kvar – enligt lagen ska hästar ”kunna se, höra, känna lukten av och ha daglig fysisk kontakt med andra hästar”, skriver Sydöstran.

Mannen ska vid flera tillfällen uppmanats att ordna sällskap till hästen, men först i oktober uppgav mannen att han köpt en häst till. Länsstyrelsen ville ha bildbevis, men fick då till svar att hästen sålts innan mannen hann köpa den, skriver tidningen. Mannen har nu till mitten av december på sig att se till att hästen får sällskap.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden