Sverige
25 september 2020 06:25

Ägaren till dödade ponnyn: ”Polisen har tagit det på stort allvar”

BrottsmisstankeI måndags hittade Åsa Carlsson sin ponny Alinda död i hagen, med ett bortskuret öga och öra. Efter att den första chocken nu lagt sig konstaterar hon - tillsammans med veterinär och polis - att det inte är troligt att det är något annat djur som skadat ponnyn så illa, utan snarare en människa. Hör Åsa Carlsson berätta mer i en radiointervju.

Ägaren till dödade ponnyn: ”Polisen har tagit det på stort allvar”
Åsa Carlsson säger att hon hoppas att polisen kommer fram till vem som dödade hennes ponny Alinda. Foto: iStock

Åsa Carlsson skulle titta till sina hästar i hagen på gården i Bashult utanför Jönköping i måndags, när hon hittade sin ponny Alinda död i hagen – ett öra och ett öga saknades.

Veterinär kallades till stallet efter upptäckten, och det kunde snart konstateras att skadorna inte kunde ha kommit av en djurattack. Polisen jobbar nu efter teorin att en människa skändat ponnyn.

– Jag hoppas att polisen kommer fram till en lösning, jag upplever att de har tagit det på stort allvar, säger Åsa Carlsson i radiointervjun med Sverige Radio P4 Jönköping.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden