Hoppning
27 april 2020 11:02

Åldern inget hinder för All In – fortfarande aktuell för OS

Ingen ålderBeskedet om att OS flyttas fram till 2021 kom både som ett hårt slag och en möjlighet. Vissa hästar hinner bli för gamla medan andra som var för unga i år kanske hinner växa till sig. Stjärnhästen All In fyller 15 år nästa år – men det är inget bekymmer för en OS-start i Tokyo, säger Peder Fredricson.

Åldern inget hinder för All In – fortfarande aktuell för OS
Inte mindre än fyra av Peder Fredricsons hästar var OS-aktuella i början av året, bland dessa fanns förstås OS-tvåan H&M All In. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson och All In gjorde sin sista start i Top Ten-finalen i Genéve i mitten av december. Därefter var tanken att matcha den guldvinnande valacken mot OS i Tokyo.
– Målet för honom var att han skulle gå OS och då hade jag gjort en speciell plan för honom. Han skulle ta det lugnt nu i början av året och sedan sättas i gång bra till OS, säger Peder Fredricson till TT. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

När beskedet om att OS flyttas till 2021 kom i slutet på mars omkullkastades planen, och nästa år fyller stjärnhästen 15 år. Åldern är dock inget hinder för en OS-start i Tokyo, säger Peder Fredricson.
– Det handlar mer om i vilken form han är i och hur han känns. Om han är 13 eller 14 år, 14 eller 15 år, det tror jag inte har sådär jättestor betydelse. Det gäller bara att hitta toppformen.

Inget vet i dagsläget när tävlingarna kommer igång igen och än så länge tar All In det lite lugnt i hagen hemma på Grevlundagården utanför Kivik på Österlen. Träningsschemat ser lite olika ut för gårdens topphästar, beroende på hur det såg ut innan tävlingstoppet. Bland annat startade både Catch Me Not och Chacco Dia i Doha i början på mars.
– En häst kan vila en månad eller två, men att vila dem för länge – då kommer de ner så mycket i kondition. Då tar det lång tid att bygga upp dem igen. All In sätter jag i gång här snart. De som var i toppform i början av året får ta det lite lugnt ett tag, säger Peder Fredricson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden