Dressyr
5 april 17:18
Ridsportplus

Alejandro Sanchez: ”Vi klickade med varandra direkt”

På voltenVM-debutanten Alejandro Sanchez berättar om sin PRE-hingst Quincallo de Indalo, som gick hem hos publiken både i tv-sofforna och i Herning i fjol.

Alejandro Sanchez: ”Vi klickade med varandra direkt”
Alejandro Sanchez klappar om Quincallo efter VM-küren. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Jag kommer från en hästfamilj i Andalusien i Spanien och satt till häst första gången när jag var en månad gammal. Ridintresset fortsatte och när jag var klar med skolan för nio år sedan sökte jag arbete på Stuteri Indalo i grannbyn, säger Alejandro Sanchez.

Quincallo de Indalo gick i stuteriets stora beteshagar med andra unghästar tills han var tre år, då han plockades in till stallarna för att börja tränas av mig. Vi klickade med varandra direkt, jag föll för hans stora hjärta och kände direkt att han hade en kapacitet som jag inte har känt hos andra hästar. Sedan dess har vi varit ett ekipage som har tävlat oss genom de spanska unghästklasserna till internationell Grand Prix. Vi har lärt oss tillsammans.

– Quincallo gör alltid, alltid sitt bästa. Han ger allt i varenda rörelse och har genom sin karriär varit väldigt jämn i sina resultat. Det är ovanligt att han har en dålig dag. Han är också en ganska känslig häst. Känsligheten tillsammans med hans vilja att arbeta och att han har haft det väldigt enkelt för sig har gett mig en ovanlig känsla, något jag inte känt tillsammans med någon annan häst.
– Han har haft lätt för att lära allting, förutom galoppombyten som var jättesvårt för honom. Jag arbetade med dem ett helt år innan han gjorde ETT bra byte. Men efter det gick det väldigt enkelt att bygga vidare med bytesserier och så vidare.

Stuteri Indalo

Stuteriet grundades 1982 av José Luis Martin Lorca och inriktningen är att föda upp PRE-hästar som lämpar sig för internationell dressyr. Quincallo de Indalos far Esbelto VII är den ledande hingsten på stuteriet när det gäller detta. Förutom Quincallo är han far till bland andra 7-årige Trápalo de Indalo som reds av Alejandro Sanchez på UVM förra året.

– Jag är spänd och förväntansfull när det gäller framtiden med Quincallo de Indalo, vi har så mycket mer att ge. OS i Paris är en dröm om han är frisk. Alla i teamet kring hingsten är motiverade och diskuterar OS och vill att han ska fortsätta utvecklas, men det viktigaste är att han mår bra. Han har också fått två avkommor, två söner, som går på stuteriet men just nu sparas han enbart för tävling.

Favoritsysslor

Quincallo fullkomligt älskar att gå i hagen, det kan vara svårt att fånga honom där ibland. Hans favoritgodis är morötter.

Fakta

Quincallo de Indalo

220808539_abfa4
Alejandro Sanchez och Quincallo de Indalo. Foto: Arnd Bronkhorst
  • Född: 2011.
  • Kön: Hingst.
  • Stambok: PRE.
  • Härstamning: e Esbelto VII-Bandolero LXVII.
  • Uppfödare: Stuteri Indalo, Spanien.
  • Ägare: José Luis Martin Lorca.
  • Meriter: Tog tillsammans med sin VM-debuterande ryttare Alejandro Sanchez en 14:e plats i kürfinalen på VM i Herning. Ekipaget är rankat 51:a i världen.
  • Övrigt: Charmade publiken ordentligt i Herning med sin följsamhet, charm och speciella utstrålning.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 4/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden