Fälttävlan
21 oktober 2018 20:09

Algotsson tia på unghäst-VM

MästerskapLinda Algotsson och Connie Pop blev det högst placerade svenska ekipaget på unghäst-VM i fälttävlan i Frankrike med en tiondeplacering i mästerskapet för 6-åringar. "Hon växte verkligen med uppgiften," säger ryttaren om sin uppfödning.

Algotsson tia på unghäst-VM
Linda Algotsson och Connie Pop var dubbelt felfria i den enstjärniga terrängen på mästerskapet. Foto: eventingphoto.com

Linda Algotsson och hennes egen uppfödning Connie Pop (HANN sto e Con Chello-Le Primeur) avslutade det enstjärniga mästerskapet med 4 straff i hoppningen. Det räckte till en tionde placering.

Hon är så samarbetsvillig och tycker det är roligt att vara inne på banan, hon vill verkligen hoppa terränghindren. Linda Algotsson.

– Jag är jätteglad. Unghäst-VM liknar inget annat med all publik och allt annat som är runtomkring. Det är ju oskrivna kort med unghästar, men Connie Pop växte verkligen med uppgiften och blev ett snäpp bättre i alla moment, säger Linda Algotsson.

Tävlingen i franska Le Lion d’Anger reds under utmärkta förutsättningar med temperaturer kring 20 grader och sol.

Mycket folk
Det var tjockt med folk under terrängmomentet som bjöd på många tekniska svårigheter som smalhinder och knepiga linjer, men inget av detta verkade bekymra Connie Pop som var dubbelnolla i terrängen.
– Hon är så samarbetsvillig och tycker det är roligt att vara inne på banan, hon vill verkligen hoppa terränghindren och hon vill verkligen vara felfri i banhoppningen. Det känns som om det finns en enorm potential i den här hästen, säger Linda Algotsson.

Historien med Connie Pop började med att Linda Algotsson köpte hennes mamma Lilli Pop K. Tillsammans vann de tyska Bundeschampionat när stoet var fem år, kom sexa på UVM året efter och var 27:a året efter det.

Skadade sig
Stoets karriär slutade dock alltför tidigt på grund av en skada och sedan dess har Linda Algotsson avlat på henne och njuter extra av framgångarna med Connie Pop.
– Från början tänkte jag att Connie Pop skulle bli en hopphäst, men så fick hon följa med på en fälttävlan och så vann hon den. Sedan fick hon följa med på en till några månader efter och så vann hon den också. Då tänkte jag att hon får väl bli fälttävlanshäst då.

Christoffer Forsberg och Watermill Heejan slutade på 17:e plats och Anna Nilsson på Midas blev 25:a. Storbritanniens Kitty King tog VM-guld tillsammans med Cristal Fontaine.

I det tvåstjärniga mästerskapet för 7-åringar representerade Niklas Lindbäck och Chicuelo Sverige. Ekipaget slutade 27:a. Här gick VM-guldet till Tysklands Ingrid Klimke och Asha P.

Tre SWB-hästar
Tre SWB-hästar fanns i startfältet. Det var Midas (e Bellagio-Amiral, uppf Marie Haward), Chicuelo (e Click and Cash-Empire, uppf Agneta Lembke) samt Lexington (e Favorit Ask-Quite Easy, uppf Ewa Hedberg & Regårdh Showjumping) som reds av Camilla Speirs, Irland, och slutade på 50:e plats bland 7-åringarna.

Bästa stambok blev ISH, den irländska sporthästen, som var representerad av över 20 hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden