Hoppning
10 augusti 2022 17:59

All In fortsätter imponera: ”Hoppade bättre än vad jag vågat hoppas på”

Herning 2022Om någon tvekade på om 16-årige H&M All In var i mästerskapsform lagom till VM, levererade valacken ett klockrent svar på den frågan i tidshoppningen. Som sist ut i det gigantiska startfältet visade han att han vill vara med och fajtas om medaljer - igen.

All In fortsätter imponera: ”Hoppade bättre än vad jag vågat hoppas på”
Peder Fredricson var oerhört nöjd med All Ins insats. Foto: Roland Thunholm

Han har kallats den bevingade hästen och även om han inte ser mycket ut för världen när han travar in på banan, så besitter H&M All In (SBS val f -06, e Kashmir van Shuttershof-Andiamo Z, uppf Bas Huybregts, äg Stuteri Arch) en fantastisk förmåga att svänga tajt utan att tappa rytmen, hoppa precis så högt som det behövs över bommarna och länga ut i en vägvinnande galopp – allt väl lotsad av världstrean Peder Fredricson.

Det var en strålande glad lillebror Fredricson som mötte pressen efter en felfri runda, som placerat ekipaget som fyra i det 103 ryttare stora startfältet.

– Han kändes jättebra idag, jag är fantastiskt glad över att ha honom här igen, och att han hoppar på det här sättet nu första dagen – han imponerar alltid på mig. Jag tyckte nästan att han hoppade ännu bättre än vad jag hade vågat hoppas på.

”Glad att dagen är över”

Förbundskapten Henrik Ankarcrona sammanfattade den intensiva dagen och sina ryttares insatser.

– Jag är väldigt glad att den första dagen är över, det är alltid mycket nerver. Jag är väldigt glad för Jens, det var en fantastiskt bra runda och hästen hoppade jättefint. Samtidigt är jag ledsen för Malins skull, hon fick inte till det idag och vi får fundera på hur vi ska göra i morgon. Henrik och Peder är inte så mycket att diskutera, de verkligen går in här och levererar. Man ser hur mycket Henrik vill det här, han fick jobba för det idag men det gick vägen. All In såg fantastisk ut, en fröjd att se.

Sverige har fått en stark start med tre felfria ritter och toppar inför torsdagens första lagomgång. Då blir det ändring i startordningen i det svenska laget.
– Jag går tillbaka till den ursprungliga ordningen, där Henrik går ut först, sedan Malin, Jens och Peder. När det är en vanlig traditionell hoppning som i morgon, med en maxtid, så vill jag ha en naturligt snabb häst i början, säger Ankarcrona.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden