Hoppning
10 augusti 2022 17:27

Sverige leder lagtävlingen på VM

VM i Herning 2022Supersnabbe fransmannen Julien Epaillard var snabbast när den inledande tidshoppningen avgjordes vid VM i hoppning på onsdagen. Sverige gjorde en stark laginsats med Peder Fredricson och Henrik von Eckermann bland topp fem. Det placerar Sverige i ledningen inför fortsättningen.

Sverige leder lagtävlingen på VM
Peder Fredricson och All In visade formen. Foto: Roland Thunholm

Det var en lång hoppdag vid VM i Herning när den inledande tidshoppningen ägde rum på onsdagen.

Slutligen stod det klart att fransmannen Julien Epaillard, som mer eller mindre startade barfotatrenden bland hoppryttarna, tagit hem segern på tiden 79,08 sekunder med hästen Caracole de la Roque.

Peder Fredricson gick ut sist i det 103 ryttare starka startfältet och red in på fjärde plats efter en klassrunda med H&M All In på tiden 79,88 sekunder.

Han lade sig precis framför Henrik von Eckermann och King Edward som red i mål på 80,23 sekunder.

Även Jens Fredricson var felfri och snabb medan Malin Baryard Johnsson inte hade sin bästa dag på jobbet.

Efter onsdagens klass omvandlas ryttarnas tider till fel där ryttaren med snabbast tid får noll fel, och övriga får fel i en stigande skala. Fel avrundas med två decimaler. Därefter rangordnas lagen enligt summan av ryttarnas fel.

Med svenskarnas insatser placerar det just nu Sverige i den absoluta lagtoppen, men marginalerna är små och mycket kan hända.

Resultatlista

Lagställning

Uppdateringar kommer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden