Hoppning
10 augusti 2022 14:54

Malin Baryard Johnsson: ”Hon gick bara högre och högre”

VM i Herning 2022Efter Jens Fredricsons inledande ritt med Markan Cosmopolit, som gav en smakstart för Sverige, blev det trassligare för Malin Baryard Johnsson och Indiana. Efter att ha varit i en bom började stoet överhoppa sig och Malin fick kämpa för att få ner henne igen.

Malin Baryard Johnsson: ”Hon gick bara högre och högre”
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana gick en tuff match på banan i Herning. Foto: Roland Thunholm

Det var en märkbart tagen Malin Baryard Johnsson som kom till den mixade zonen för att prata med pressen efter onsdagens inledande tidshoppning vid VM i Herning. H&M Indiana (BWP sto f-08 e Kashmir van Schuttershof-Animo’s Hallo, uppf W. Vanderlinden-van Turtelboom-Ruys, äg Stuteri Arch) kändes bra till en början men efter att ha varit i hinder fyra började det känsliga stoet hoppa högre än vanligt.
– Sedan börjar hon hissa – hon går bara högre och högre och det är svårt att komma ur, säger Malin Baryard Johnsson.

Känslan dessförinnan var som sagt bra och Malin har svårt att sätta ord på exakt vad det var som hände. Efter hinder fyra hoppade Indiana alldeles för högt i tvåkombinationen efter och därefter eskalerade det.
– Efter hinder fyra hoppar hon alldeles för högt in i kombinationen och får ta i på B-hindret. Sedan tar hon i på muren, det gör hon alltid, men sedan går hon bara högre och högre.

Ovanligt att det händer

I det läget gällde det bara att försöka reda ut det hela.
– Det var bara att försöka göra sitt bästa. Jag fick rida henne lite starkare än jag brukar göra, och försöka få henne att tänka lite mer framåt och inte så mycket uppåt, säger Malin.
– Sedan är det inte så lätt, det är höga hinder och vill hon då lämna så här mycket luft mellan alla hinder så blir det svårt.

Ekipaget fick ett tramp i vattnet där Indiana liksom frös högt upp i luften, och därefter föll även trippelbarren in i tvåkombinationen inför sista linjen. Tiden tickade på med tidstilläggen och stannade på 94,62 sekunder, vilket placerade Malin och Indiana en bra bit ner i resultatlistan individuellt. Vad det kan komma att innebära för det svenska laget återstår att se.

Att Indiana reagerade som hon gjorde på banan idag hör inte till vanligheterna.
– Det är ovanligt. Vi kan ju vara i en bom och till och med riva utan att hon gör så här. Men det är som det är, nu gäller det att ladda om och hitta knapparna till imorgon.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden