Hoppning
8 juli 2022 21:21

Sverige tvåa i nationshoppning

InternationelltDet svenska guldlaget från OS utgjorde stommen när Sverige kom tvåa i en femstjärnig nationshoppning i belgiska Knokke på fredagen.

Sverige tvåa i nationshoppning
Peder Fredricson har två VM-aktuella hästar – Catch Me Not S är den ena. Foto: Roland Thunholm

OS-guldmedaljörerna Henrik von Eckermann/King Edward och Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana stod för varsin dubbelnolla när Sverige tog sig till omhoppning i den femstjärniga nationshoppningen över 1,60-hinder.

I omhoppningen, där ett ekipage från varje lag startade, var det Peder Fredricson/Catch Me Not S som jagade snabbe fransmannen Julien Epaillard.

Den tidigare svenske världsettan fick dock se sig slagen med ungefär en halv sekund.

”Pressen på sig”

– Peder har pressen på sig igen och levererade fantastiskt bra som vanligt. Det var nära men denna gång gick det inte hela vägen, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Fjärde ekipaget i det svenska laget var Petronella Andersson/Halita O.

Denna nationshoppning ingår inte i serien i Longines FEI Nations Cup men var ändå ett formbesked inför VM i danska Herning om en månad.

– Henrik levererar och rider oerhört stabilt, säkerheten själv och King Edward är i superform. Han är definitivt en av världens absolut bästa hästar, precis som flera andra svenska hästar, inte minst Indiana som reds väldigt bra av Malin idag, fortsätter Henrik Ankarcrona.

Långa listan

Petronella Andersson och Halita O är precis som sina tre lagkamrater med på långa listan inför VM. Kapten Ankarcrona tycker att det svenska teamet ligger i fas inför mästerskapet.

Det här svenska gänget brukar dock inte nöja sig med andraplatser.

– Absolut grämer vi oss, vi vill alltid vinna och vill mer än att bli tvåa, men de var bättre idag, säger Henrik Ankarcrona till SvRF om fransmännen.

Belgien tog hand om tredjeplatsen. Det var nio lag med i nationshoppningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden