Hoppning
27 maj 2022 14:29

De hoppar i Stockholms Stadion

Global Champions TourNu är det klart vilka svenska ryttare som rider Global Champions Tour-meetinget i Stockholm i mitten av juni.

De hoppar i Stockholms Stadion
Kungen av Stockholms Stadion, Peder Fredricson, vann både lördagens GP-hoppning och söndagens 1,55-klass 2019. Foto: Roland Thunholm

13 svenska hoppryttare är klara för start på Stockholms Stadion 17-19 juni.

Svenska Ridsportförbundet berättar i ett pressmeddelande att förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut nio ryttare till de femstjärniga klasserna och fyra ryttare till U25-klasserna.

OS-guldmedaljörerna Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann samt Evelina Tovek och Linda Heed har alla en given startplats som del i lag i Global Champions League. Utöver dessa har Henrik Ankarcrona tagit ut Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Petronella Andersson och Annika Axelsson.

”Känns fantastiskt”

– Det känns fantastiskt kul att komma till Stadion med den här uppställningen. Det är ryttare som både presterar här och nu och så det tunga gardet med ryttare som presterat och betytt så mycket för sporten och som publiken älskar att se, säger Henrik Ankarcrona i pressmeddelandet.

Under tävlingarna på Stockholms Stadion blir det även klasser för några av världens bästa U25-ryttare. Det är Lövsta Future Challenge som i samarbete med Stockholm Horse Week arrangerar tävlingarna där 22 U25-ryttare från så väl Europa, USA och Kanada är inbjudna. Henrik Ankarcrona har tagit ut Selma Hammarström, Alice Tapper, Andrea Persson och Elsa Johansson till de fyra platser som är vikta för svenska ryttare.

– För oss i landslagsledningen är det väldigt värdefullt att kunna ge de här unga ryttarna chansen att rida på den här arenan och på samma tävling som världens bästa ekipage. Det är en otroligt inspirerande miljö och ger massor av bra erfarenhet inför framtiden, säger han.

Unga hästar

Precis som 2021 avgörs även finalen i Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar under helgen. Elva 7-åriga svenska hästar, som har kvalat till finalen under 2021, möter 20 inbjudna internationella hästar.

Alla deltagare 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden