Dressyr
29 mars 2020 08:56

Alla Dressage Powers tävlingar pausas

CoronasmittanFrån och med i dag söndag pausas alla tävlingar som Dressage Power står bakom. Om inte Ridsportförbundet hade dragit i tävlingsbromsen så hade Dressage Powers grundare gjort det ändå, säger grundarna.

Alla Dressage Powers tävlingar pausas
Det dröjer ett tag innan Peter Härnstam får gratulera vinnare i Dressage Powers klasser igen.

− Vi hade själva tänkt dra i bromsen, för vi ser att det inte är hållbart med fortsatt tävlande med tanke på utvecklingen av coronaviruset. Att åka runt på nationella tävlingar då en del har uppstallning och bor över stämmer inte överens med gällande rekommendationer. Det är ett ansvar man måste ta som arrangör, att inte uppmuntra folk att resa, säger Peter Härnstam, som tillsammans med Kristian von Krusenstierna står bakom Dressage Power, i ett pressmeddelande.

Tävlingarna som nu sätts på paus är DressagePower Future Stars, Junior Trophy och Senior Trophy. Dessutom berörs LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy. Sedan tidigare är starten av årets upplaga av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour framflyttad.

De som redan ridit kval behåller sina resultat och kan tillgodoräkna sig resultaten när kvalen sätter igång igen.

– Vi hoppas att det är så snart som möjligt. Finalen är i mitten av november, vi tror att det kommer att finnas gott om tid att kvala, säger Peter Härnstam.

Han och Kristian von Krusenstierna hoppas att deltagarna fortsätter att träna och inte tappar fokus nu när det är paus i tävlandet.

– Se till att träna nu och vara ännu bättre när tävlingar drar igång igen, det går fortare än vi anar tills vi möts på tävlingsbanorna igen, säger Peter Härnstam.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden