Dressyr
13 september 2015 12:30

Alla OS-lag klara i dressyren

I tyska Perl stod en sista OS-biljett till lagtävlingen i dressyr på spel för några få länder. Den togs av Japan som blev det tionde och sista laget att kvala in.

Alla OS-lag klara i dressyren
Japanska lagankaret Masanao Takahashi med Fabriano höll för trycket som sista man ut och fixade lagplatsen i OS.

Fyrstjärniga Perl, där svenskarna lyckade bra, var en kvaltävling till OS för några länder från Afrika och Asien. Medan Sverige tog chansen genom att kvala på EM var det nu Japan som säkrade sin plats. Bara två länder kom till start och Japan snuvade Sydafrika på platsen med 0,6 procents marginal.

Utöver lagryttarna får 20 starta individuellt i OS och i Perl red 21 ryttare från elva länder om två platser. Tanya Seymour, Sydafrika, tog en indivduell OS-plats och likaså gjorde Sydkoreas Dongseon Kim.

Kvalade till OS i Rio 2016 är värdnationen Brasilien och de tre bäst placerade nationerna på VM i Normandie 2014: Tyskland, Storbritannien och Nederländerna. Här kvalade också Australien som bästa VM-lag från sin OS-kvalgrupp.  Vid EM i Aachen kvalade Sverige, Spanien och Frankrike. Vid Panamerikanska spelen kvalade USA och i Perl kompletterades listan med Japan.

För den som vill fördjupa sig i kvalsystemen till OS finns information här.
Resultat Perl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden