Avelsnyheter
24 september 09:59

Allt du behöver för att följa finalerna på UVM

HoppningSöndag är finaldag på UVM i hoppning med flera svenskar i startfältet. Här finns allt du behöver för att hänga med, inklusive länk till webb-tv.

Allt du behöver för att följa finalerna på UVM
Örjan Larsson och Bollerup Catastrof är ett av tre svenska ekipage i UVM-finalen för 5-åringar. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

5-åringarna är först ut och i det 39 ekipage stora finalstartfältet finns det tre svenska ekipage genom Olof Smith/Comme Promis Z, Niklas Arvidsson /Caribbean Blue och Örjan Larsson/Bollerup Catastrof.

5-åringarnas final går över 1,30-hinder.

Efter 5-åringarna är det dags för de 40 ekipagen i 6-åringarnas final att ta sig an sin 1,40-bana. Där finns inget svenskt ekipage med.

Sist ut är de 40 7-åringarna vars final går över 1,45-hinder. Här finns Jonna Ekberg med tillsammans med Orca Sit Z.

Här finns härstamningar, uppfödare och ägare till alla hästar som tävlar under svensk flagg på UVM.

På lördagen reds tröstfinaler i alla tre ålderskategorier. Magnus Österlund tog en niondeplats bland 7-åringarna tillsammans med Quizano VDL i den nästan 100 ekipage stora klassen över 1,40-hinder.

I 6-åringarnas ungefär 140 ekipage stora tröstfinal knep Niklas Arvidsson en av de sista placeringarna tillsammans med Sorrento HQS. Denna tröstfinal gick över 1,35-hinder.

Startfältet i 5-åringarnas tröstfinal var också ungefär 140 ekipage stort och gick över 1,25-hinder. Här såg Sofia Westborg till att det blev en svensk placering genom att komma sexa tillsammans med Agalove AB Z.

Arrangörens webbplats
Start- och resultatllistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden