Fälttävlan
25 juni 2020 13:00
Ridsportplus

Ambulansproblemet löst i Segersjö

KlarteckenArrangören av årets SM i fälttävlan, Segersjödagarna, fick avslag på frågan till regionstyrelsen om att ha en ambulans tillgänglig på tävlingarna - något som är ett krav under terrängritten. Nu har man löst problemet med hjälp av en privat aktör, men arrangören är kritisk till hur regionen hanterat ärendet.

Ambulansproblemet löst i Segersjö
Det blir tävlingar på Segersjö även i år - här Anna Nilsson och Luron i vattenhindret vid tidigare tävlingar. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Regionstyrelsen i Örebro län sa nej till arrangörens ansökan om att en ambulans skulle finnas på plats under terrängprovet – något som är ett krav från Svenska Ridsportförbundet.
– Vi avslog ansökan utifrån den situation vi befinner oss i. Vi vill värna vården och då kan vi inte bidra till en riskfylld sport, där det kan ske olyckor, sa Bechet Barsom (KD), vice ordförande i regionstyrelsen, tidigare till SVT Örebro.

Nu har arrangören löst problemet och anlitat en privat aktör i Värmland.
– De kommer med två ambulanser så det blir den vanliga bemanningen – det känns jättebra, säger Ann Montogomery, en av personerna bakom Segersjödagarna.

Ambulans på fotbollspremiär

Ann Montogomery är glad över att situationen har löst sig, men riktar kritik mot regionens agerande.
– Det är synnerligen märkligt att regionen inte ställde upp med ambulans på grund av coronasituationen, men de stod på arenan när allsvenskan i fotboll drog igång nyligen. De hänvisar till att de har ett avtal, men i alla avtal finns ju alltid force majeure – det är självklart att regionen hade kunnat bryta ett sådan avtal för en pandemi.

Propositionen för tävlingarna är nu inskickad till FEI, och Ann Montgomery hoppas på snabb handläggning.
– Vi hoppas att anmälan ska kunna öppna nästa vecka. Även de internationella domarna har gett klartecken om att de kommer, de ville bara vara säkra på att de inte behöver sitta i karantän när de åker hem igen. Vi är väldigt glada över att få arrangera, det ska bli fantastiskt kul.

Sista helgen i augusti arrangeras Segersjödagarna med SM i fälttävlan för seniorer, young riders och juniorer. Tävlingen är även genrep inför nästa års EM för young riders och juniorer på Segersjö.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden