Fälttävlan
11 juni 2020 06:10

SM i fälttävlan hotas – regionen nekar ambulans

MästerskapRegion Örebro län säger nej till att en ambulans finns på plats under SM i fälttävlan i Segersjö. Därmed är evenemanget i fara. "Vi måste ha en ambulans, och hittills har vi ingen lösning i sikte", säger Ann Montgomery-Cederhielm, en av arrangörerna för Segersjödagarna.

SM i fälttävlan hotas – regionen nekar ambulans
Det spektakulära vattenhindret är ett av terränghindren i Segersjö. Foto: Anna Nyberg

Sista helgen i augusti är planen att Segersjödagarna ska genomföras med SM i fälttävlan för seniorer, Young Riders och juniorer. Tävlingen blir dessutom genrep inför nästa års EM för Young Riders och juniorer.

− Det har aldrig varit viktigare än i år att vi får arrangera tävlingen, och vi har ju precis fått klartecken att ha idrottstävlingar från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet, säger Ann Montgomery-Cederhielm, sponsoransvarig och en av arrangörerna för Segersjödagarna.

− Alla jublade över att vi får ha tävlingar igen, och så händer det här.

Regionstyrelsen i Örebro län säger nej till ansökan om sponsorbidrag på 160 000 kronor och nej till att en ambulans finns stationerad på platsen under terrängprovet, vilket är ett krav från Svenska Ridsportförbundet. Beslutet att säga nej har bland annat SVT Örebro rapporterat om.

– Vi avslog ansökan utifrån den situation vi befinner oss i. Vi vill värna vården och då kan vi inte bidra till en riskfylld sport, där det kan ske olyckor, säger Bechet Barsom (KD), vice ordförande i regionstyrelsen till SVT Örebro.

− Jag kan möjligen förstå att de avslog ansökan om sponsring, men inte att de nekar oss en ambulans som står stand by och förhoppningsvis inte behöver användas. Vi har ett läkarteam på plats, och på 20 år har vi behövt använda ambulansen tre gånger, säger Ann Montgomery-Cederhielm till Ridsport.

− Jag har själv varit i kontakt med politikern som kommenterade beslutet och lovat att vi noga kommer att bevaka så att det inte står någon ambulans i beredskap utanför arenan när fotbollen drar igång spelet igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden