Fälttävlan
24 juni 2012 14:08

Andersén vann i Bialy Bor

Frida Andersén lyckades hålla nerverna i styr i polska Bialy Bor. Hoforsryttaren höll nollan med sin Herta i den avslutande hoppningen på söndagen och vann CIC***.

Tävlingen var spännande in i det sista då marginalen ner till tvåan, Polens Paweł Warszawsk/Gondolier, var liten. När Gondolier var felfri ökade pressen på Frida Andersén, som dock inte lät sig påverkas av detta och nollade. 
– Hon har varit väldigt säker i hoppningen hela det här året, det kändes skönt för nerverna, säger Frida Andersén som ska fira segern genom att sitta i lastbilen i nästan två dygn. 

Herta (sto f 2002 e Cortus-Krius xx) började tävlingen med 57,4 straff och fjärde plats i dressyren på midsommarafton. I går klättrade ekipaget  upp i topp efter den tekniska och kuperade terrängen. Herta var felfri på hinder och snabbaste häst i mål med sina åtta straff för tiden. Tävlingen i Strzegom var ekipagets andra trestjärniga start. 

Läser mer i nästa nummer av Ridsport. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden