Fälttävlan
10 april 2019 10:30

Anna Freskgård missar Badminton

SkadadDet blir ingen start i Badminton för fälttävlansryttaren Anna Freskgård. Hon stoppas av sin skada.

Anna Freskgård missar Badminton
Anna Freskgård och Fly Away v/d N Ranch från Friends i fjol. Foto: Roland Thunholm

I början av mars var Anna Freskgård ute och red i skogen när hästen blev skrämd, gjorde en tvärvändning och tappade balansen. Anna ramlade av och drog nyckelbenet ur led.
Redan då stod det klart att starten i Badminton i början av maj var i fara, och nu är det bekräftat.

− Jag har inte kunnat göra någon start alls i fälttävlan hittills i år, och till Badminton måste man komma förberedd. Det är ingen tävling man startar säsongen med, konstaterar Anna Freskgård.

Hon är tillbaka i sadeln och hoppade lite terräng i helgen.
− Det var lättare än banhoppning. Nu blir det några hopptävlingar framöver, och sedan får vi se. Säsongen är lång och EM är fortfarande långt bort. Jag tar en dag i taget.

Skadan gör fortfarande ont, men Anna Freskgård får god hjälp av SOK:s sjukgymnast.
− Jag har aldrig haft något ur led förut, och det är främst ledbandet som är illa tilltygat. Det kommer att ta tre veckor till innan det är läkt, och sedan handlar det om att få upp rörligheten igen, säger hon.

Anna Freskgård är inte den enda som får avstå Badminton. Australiensaren Sam Griffiths har strukit sig med Paulank Brockagh, för att i stället starta hästen i Lühmühlen i juni, med sikte på att kvala till OS 2020, skriver Horse and Hound. Dessutom har ett antal andra ryttare och hästar strukit sig från tävlingen, skriver tidningen.

Här kan du läsa en tidigare artikel om Anna Freskgård (PLUS-artikel).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden