Sverige
25 augusti 2018 10:20

Annica Westerberg förstärker Flyinges lärarkår

UtbildningNu är det klart att Annica Westerberg ska undervisa på Flyinges beridarprogram. Det innebär att eleverna har tre OS-meriterade ryttare från olika grenar. "Det ska bli extra roligt att arbeta över grengränserna tillsammans med de andra lärarna," säger Annica Westerberg.

Annica Westerberg förstärker Flyinges lärarkår
OS-ryttaren Annica Westerberg ser fram mot att börja undervisa Flyinges beridarelever. Foto : Flyinge AB

Sedan tidigare har det varit klart att Jens Fredricson, OS-ryttare och EM-medaljör i hoppning, samt Piia Pantsu, OS-ryttare och VM-medaljör i fälttävlan, ska undervisa på Flyinges beridarprogram. Nu får duon en kollega från ridsportens tredje OS-gren – dressyr – genom Annica Westerberg.
– Det känns jättekul att ha fått det här uppdraget, säger Annica Westerberg som ska arbeta på riksanläggningen en dag i veckan.

Jag vill få mina elever att rida med känsla. Annica Westerberg.

Annica Westerberg är välkänd dressyrprofil som red i landslaget i många år och bland annat ingick i det fjärdeplacerade svenska laget på OS i Barcelona. Hon har haft uppdrag som ledare för svenska dressyrungdomar och är VM-uttagne fälttävlansryttaren Niklas Lindbäcks dressyrtränare.
– Jag tycker om att arbeta grenöverskridande, jag har alltid gjort den själv och det ska bli extra roligt att arbeta över grengränserna tillsammans med de andra lärarna, säger Annica Westerberg.

Hon vill fortsätta arbeta som hon brukar med sina elever även på Flyinge.
– Jag vill få mina elever att rida med känsla och att de vågar lita på den. Jag vill också arbeta på ett sätt så att hästen alltid förstår vad den ska göra, med kommunikation mellan häst och ryttare.
– Framförallt gillar jag att hästarna är med på det man gör.

Annica Westerberg återkommer även ofta till den klassiska Ridhandboken:
– Man ska kunna sin ridhandbok! Men jag vill gå djupare än så och bidra med lite utfyllnad kring det som står där, och fördjupning kring orden. Vad innebär till exempel termen stöd? Det är olika för olika ryttare.

Annica Westerberg har hunnit bli 65 år och fick en reumatismdiagnos för sju år sedan, därför  rider hon inte längre.
– Men nu har jag fått balans när det gäller min sjukdom och fungerar bra i vardagen. Jag känner mig pigg, säger hon.

Det är upprop för eleverna på Flyinges beridarprogram nästa vecka och därefter börjar undervisningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden