Hoppning, Ponny
29 april 2018 18:30

Annie Unghanse och Kajsa Björe klara för Falsterbo

NationelltAnnie Unghanse och Kajsa Björe kan planera in för Falsterbo-start även i år. De båda juniorerna toppade Torstensons Ungdoms Grand Prix på Sundbyholm. Nu väntar final under sommarens stora hästfest.

Annie Unghanse och Kajsa Björe klara för Falsterbo
Så här glada blev Kajsa Björe och Annie Unghanse när de kvalade till Falsterbo på Sundbyholm på söndagen. Foto: Roland Thunholm

18 juniorer och 10 ungdomsryttare kom till start i klassen som reds i 1,40-hoppning för juniorer och 1.45-hoppning för ungdomsryttare på Sundbyholms travbana på söndagen. Resultaten lades ihop till en prislista och de två bästa från Sundbyholms-kvalet skulle gå till finalen i Falsterbo.

Först ville jag nästan inte gå in i omhoppningen, men sedan gjorde han allt där inne så himla bra. Annie Unghanse om Casanova Brazil.

Fem ekipage klarade Maria Alfredssons bana utan fel, Hugo Wihlmark var enda ungdomsryttaren till omhoppning och han fick en tuff match av juniorerna.

Väl avvägt
Snabbast av alla var Wilma Jacqueline Glans, men ett nedslag räckte till en tredjeplats. Kajsa Björe red väl avvägt, felfritt och tog hand om ledningen men fick se sig slagen av Annie Unghanse som var sju hundradelar snabbare.
– Jag plockade bort ett språng eftersom min häst är så storgalopperad och det avgjorde, förklarade en strålande glad Annie efter prisutdelningen.

Ridsport
Annie Unghanse och Casanova Brazil på väg mot seger på Sundbyholm. Foto: Roland Thunholm

Annie vann nämligen med ”fel” häst. 11-åriga Casanova Brazil, som innan han kom till Annie inte hade hoppat mer än 1,10-klasser, har varit en utmaning för 18-åriga Annie, och under förra säsongen var hon nära att ge upp.
– Vi hade 4-8 fel i varje klass, det kändes lite hopplöst. Men så la vi om träningen lite i vintras och nu har det lossnat ordentligt, förklarade Annie.

Bommarna låg kvar
Tanken var att Annies förstahäst Camomill var den som skulle ge den framskjutna placeringen, men när det blev ett nedslag med Camomill tänkte hon att det får väl gå som det går inne på banan med Casanova Brazil.
– Jag tänkte att får jag för många nedslag med honom får jag väl gå ut…

Men bommarna låg kvar och inför omhoppningen gick hon ut som sista junior.
– Först ville jag nästan inte gå in i omhoppningen, men sedan gjorde han allt där inne så himla bra, berömde Annie sin vinnarhäst.

Ridsport
Kajsa Björe och Ascot tog ledningen på Sundbyholm, men blev slagna och slutade tvåa. Foto: Roland Thunholm

Både Kajsa Björe och Annie Unghanse har ridit i Falsterbo tidigare, men då som childrens- och ponnyryttare. Men nu blir det premiär i Ungdoms Grand Prix-klassen.
– Det ser jag verkligen fram mot, säger Annie.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden