Hoppning
14 februari 14:30

Riksmästerskap i hoppning avgörs på Sundbyholm

MästerskapSäsongen har dragit igång och det är dags att börja samla kval till Riksmästerskapet. För ryttare som hoppar 1,10-1,30 på häst eller LB-LA på ponny kan det bära till final på Sundbyholm.

Riksmästerskap i hoppning avgörs på Sundbyholm
Riksmästare på olika höjder kommer att koras på Sundbyholm. Arkivbild: Roland Thunholm

Granngården riksmästerskap kommer att avslutas med en guldkantad final på Sundbyholm där tre ryttare blir riksmästare på häst på 1,10, 1,20 och 1,30 samtidigt som totalt sex ponnyryttare koras till riksmästare i LB och LA i kategori B, C och D.

”Svenska Ridsportförbundet vill erbjuda så många ryttare som möjligt inspiration och motivation i sin vardag med häst. Med Granngården Riksmästerskap får vi en tävling som sätter allt fokus på bredden, vilket känns helt rätt”, säger Camilla Sand, marknadschef på Svenska Ridsportförbundet, på förbundets sida.

Ekipage kan kvala landet över i just den klass de väljer och det gäller att ha tre felfria rundor i på rätt nivå för att kvala in till finalen på Sundbyholm vecka 31.

Tävlingen är öppen för ponnyryttare som inte är kvalade till eller har startat SM i hoppning samma år och storhästryttarna får de senaste 24 månaderna inte ha varit placerade i 1,45 eller högre. Därtill får ekipaget ha placerat sig i max tio centimeter högre klass de senaste 24 månaderna, vilket exempelvis innebär att ett ekipage som vill delta i RM på 1,20 får ha placering i 1,30 men inte högre.

På Sundbyholm, där SM gick förra året, väntar en fyra dagar lång final där riksmästarna slutligen koras.
”Vi strävar alltid efter att erbjuda de ryttare som kommer till oss bästa tänkbara förutsättningar. När det gäller ryttare som är aktuella för Granngården Riksmästerskap, kanske de bara åker på ett eller ett par meeting per sommar, och då blir det än mer viktigt. Därför vill vi se till att ge deltagarna en fantastisk upplevelse med allt från bra uppstallning, fina banor, proffsiga kringarrangemang och fina prispengar”, berättar Barbro Lillje, som är engagerad i organisationen och sitter med i styrelsen för Sundbyholm Ridsport, på förbundets sida.

Regler RM häst

Regler RM ponny

Hingstar Online

Just nu 133 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar