Sverige
12 april 2023 09:25

Annika Tjernström lämnar Svenska Ridsportförbundet

VakansAnnika Tjernström lämnar sitt uppdrag som generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet efter sex år på posten. "Jag är särskilt stolt över arbetet med Ridsport 2025", säger hon.

Annika Tjernström lämnar Svenska Ridsportförbundet
Annika Tjernström lämnar alla sina uppdrag inom ridsporten. Foto: Svenska Ridsportförbundet

– Jag har haft sex roliga utvecklande år på Svenska Ridsportförbundet och är särskilt stolt över arbetet med Ridsport 2025 och hur vi med gemensamma krafter lyckades hålla i gång stora delar av verksamheten under pandemin. Jag är också glad över att ha fått uppleva de imponerande sportsliga framgångarna i den här rollen och tacksam över alla fantastiska människor jag har haft förmånen att få arbeta med och träffa under de här åren.

Det säger Annika Tjernström som lämnar uppdraget som generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet efter sex år på posten. Därmed lämnar hon även alla andra uppdrag inom ridsporten. Tillförordnad generalsekreterare är tills vidare Gisela Löfstrand, som även är verksamhetsansvarig för ridskola och utbildning på Svenska Ridsportförbundet. Det meddelar förbundet på sin hemsida.

– Annika har som generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet bidragit till utveckling av vårt långsiktiga arbete och struktur på ett förtjänstfullt sätt. Inför nästa steg i utvecklingen av förbundet har förbundsstyrelsen kommit fram till att ett skifte i ledarskap bör ske, säger Ulf Brömster, ordförande för Svenska Ridsportförbundet.

Annika Tjernströms sista arbetsdag på Svenska Ridsportförbundet är den 2 juni.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden