Sverige
3 september 2020 14:57

Ännu en brand i Sundbystallet – polisen misstänker mordbrand

Brottsmisstanke2015 totalförstördes Sundbystallet på Tosterön i Strängnäs, och för två veckor sedan brann det återigen i en stor byggnad i närheten av stallet. Då rubricerades händelsen som misstänkt mordbrand, och på torsdagsmorgonen upptäcktes ytterligare en brand på samma plats.

Ännu en brand i Sundbystallet – polisen misstänker mordbrand
Efter två bränder på två veckor misstänker polisen mordbrand. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. ArkivFoto: Fermate/Istock

Eskilstuna-Kuriren skriver att larmet kom till SOS vid åttatiden på torsdagsmorgonen, om kraftig rökutveckling i en stor ladugårdsbyggnad bara några meter från stallet. För två veckor sedan inträffade samma sak, en brand som utreds som misstänkt mordbrand men där orsaken ännu är okänd.

Dagens brand upptäcktes av saneringsfirman, som är på plats för att sanera efter den tidigare branden.
– De larmade oss om ett rökfyllt utrymme som var låst, berättar Joakim Lans, inre befäl på Räddsam Mälardalen, för Eskilstuna-Kuriren.

Inga människor eller djur skadade

Branden var under kontroll under förmiddagen, och ingen ska ha kommit till skada.
– Det är mycket som är oklart än men polisen ska utreda branden och i nuläget rubriceras händelsen som misstänkt mordbrand, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson, till tidningen.

Det är tredje gången som Sundbystallet drabbas – stora delar av stallet förstördes i en brand 2015, men då misstänkte man inget brott.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden