Sverige
4 juni 2020 14:00

Sju hästar räddade ur brinnande lastbil

BrandEn hästlastbil med sju hästar fattade eld på riksväg 44 utanför Trollhättan vid lunchtid på torsdagen, men samtliga hästar och även de fyra personerna som färdades i lastbilen ska ha klarat sig undan lågorna.

Sju hästar räddade ur brinnande lastbil
Räddningstjänsten fick rycka ut för att släcka branden i hästlastbilen. Foto: Igor Vershinsky/iStock

– Det rör sig om en fullt utvecklad brand och det är en hästlastbil som brinner, berättade Andreas Svenblad, inre befäl på räddningstjänsten Norra Älvsborg för Göteborgs-Posten.

Enligt uppgifter befann sig sju hästar och fyra personer i lastbilen när den började brinna, men alla lyckades ta sig ut utan synliga skador. Tidningens reporter berättar att andra bilister som stannat vid branden fått hjälpa till och leda hästarna när de kommit ur lastbilen.

– Ett av vittnena berättade att allt skedde väldigt snabbt, när branden hade startat hoppade fyra personer direkt ut och lyckades få ut hästarna. Allt gick dock bra och alla hästar och människor kom ut i sista sekund från lastbilen.

I samband med branden stängdes riksväg 44 av i båda riktningarna. Orsaken till branden är ännu okänd.

Se en filmad intervju från olycksplatsen hos GP

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden