Dressyr
8 november 2017 13:45

Ännu en EM-medaljör klar för Friends

Danska dressyrryttaren Cathrine Dufour kommer till Friends arena och utmanar bland andra Patrik Kittel och Isabell i Werth i kampen om 1,5 miljoner kronor, som Dufour gärna skulle använda till en ny häst.

Ännu en EM-medaljör klar för Friends
Den 25-åriga danskan kommer tillbaka till Friends. Foto: Mikael Persson/MiP Media

En fjärde ryttare är klar för Saab Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show. 25-åriga Cathrine Dufour som tog dubbla EM-brons individuellt och EM-silver i lag ansluter sig till Patrik Kittel, Isabell Werth och Therese Nilshagen.

”Jag ser verkligen fram emot att rida för den svenska publiken igen. De var helt galna förra året. Det var den största upplevelsen jag någonsin hade haft fram till dess” säger Cathrine Dufour i ett pressmeddelande.

Med 14-årige  Atterupgaards Cassidy ligger hon femma på världsrankingen och gjorde plockade medaljer vid årets Europamästerskap i Göteborg. ”Det har varit ett helt otroligt år” säger Dufour.

Vid världscuppremiären på hemmaplan i Herning var ekipaget i toppform. Seger på personbästa 85,945 procent, före världsettan och EM-guldmedaljören Isabell Werth.
”Det var verkligen speciellt. För det första att få vinna på hemmaplan. Men också faktumet att vi var tillräckligt bra för att slå Isabell. Vi har varit så nära flera gånger, och nu hände det äntligen, säger Dufour, och fortsätter:
”Jag red förbi Isabell på väg ut från banan och hon sa ”bra gjort, det var rättvist”. Jag svävade på moln den dagen” säger Cathrine i pressmeddelandet.

På Sweden International Horse Show, som börjar om drygt tre veckor, tävlar dressyrryttarna i Saab Top 10 Dressage om 1,5 miljoner kronor och en bil.
”Jag skulle använda pengarna till att köpa en ny häst. Det är verkligen viktigt för mig att hitta en ny Cassidy om jag vill stanna kvar i toppsporten, och det vill jag ju verkligen” säger Cathrine.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden