Världen
26 december 2019 13:52

Ännu ett uppdrag till FEI:s ordförande

HästsportFEI:s ordförande Ingmar De Vos har fått ännu ett stort uppdrag med hästanknytning.

Ännu ett uppdrag till FEI:s ordförande
Ingmar de Vos under presskonferensen vid VM Tryon 2018 efter det kaos som uppstod i distansritten. Foto: Roland Thunholm

Det var tidigare i december som Internationella Ridsportförbundets, FEI:s, ordförande Ingmar De Vos fick ännu ett prestigefyllt uppdrag när han valdes till ordförande International Horse Sports Confederation, IHSC.

Han är vald till posten på två år efter att en period har varit vice ordförande.

Ingmar De Vos tog över ordförandeskapet i FEI 2014 och har efter det också valts in i Internationella Olympiska Kommittén där han sitter i två kommissioner.

Det nya uppdraget innefattar kontakter med hästsporter utanför ridsporten.
– Jag ser fram mot uppdraget och vårt gemensamma intresse för hästar, säger Ingmar De Vos i ett pressmeddelande från FEI.

Fakta

International Horse Sports Confederation, IHSC

  • IHSC bildades 2013 och huvudsyftet är att arbeta med frågor som berör både ridsporten och kapplöpningssporten. Djurskydd och antidopning står högt upp på IHSC:s agenda.
  • Det är Internationella Ridsportförbundet, FEI, och Internationella Kapplöpningsförbundet, IFHA, som har bildat organisationen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden