Sportnytt
25 november 2017 18:59

Ännu oklart var GCT ska ridas i Stockholm

GCTAtt Global Champions Tour ska gå i Stockholm 2019 är klart, men vart tävlingen ska ridas är ännu inte klart. Stockholms Stadion uppges dock ligga bra till.

Ännu oklart var GCT ska ridas i Stockholm
GCT ska ridas i Stockholm 2019 men det är ännu oklart var tävlingen kommer att äga rum (arkivbild). Foto: iStockphoto

Ännu är det inte klart var Global Champions Tour ska äga rum när Stockholm arrangerar tävlingen 2019. Slottet, Kungsträdgården och Stockholms Stadion har nämnts som alternativ, och just Stadion ska vara ett huvudspår enligt SVT Sport. Dock är inget spikat ännu.
”Vi håller på att titta med olika markägare i Stockholm. Stadion ligger bra till. Absolut, det gör den. Men det är inte säkert att GCT avgörs där”, säger Affe Akbari, VD vid eventföretaget Sport och Evenemang.

Stockholms Stadion har varit arena för stora ridsportsevenemang tidigare. Stadion var huvudarena vid OS 1912, och ryttarolympiaden 1956 arrangerades där. Dessutom var Stadion huvudarenan vid Ryttar-VM i Stockholm 1990.

Affe Akbari brättar också för SVT Sport att det fortfarande finns platser som kan vara aktuella som de ännu inte har besökt.
”Det är många som har grymt bra idéer och det har dykt upp några jäkligt spännande platser de senaste månaderna”, säger Akbari till SVT Sport.

Besked om vart GCT ska ridas i Stockholm väntas komma om några månader.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-